Print
Sitemap
OM FODTERAPI
 
Fodterapi er forebyggelse og behandling af fodlidelser ydet af en statsautoriseret fodterapeut. Autorisationen er din garanti for fodterapeutens anerkendte uddannelse og dermed for behandlingens kvalitet.
  
Fodterapi kan være en nødvendig del af behandlingen f.eks. ved sukkersyge og mange gigtlidelser. Vi har imidlertid alle behov for den forebyggende indsats, der består i kontrol af fodstatus, vejledning om egen pleje, fodtøj, fodgymnastik og andet, som kan bevare sunde fødder eller give øget mobilitet.
 
Fodterapi er også klipning af negle, beskæring af hård hud og ligtorne og fremstilling af småaflastninger.
 
En statsautoriseret fodterapeut behandler en nedgroet negl let og smertefrit ved hjælp af en metalbøjle, der fastgøres til neglen med lim. Fejlstillinger i fødderne aflastes med indlægssåler fremstillet efter funktionelt aftryk.
 
Fodterapi ydet af statsautoriseret fodterapeut foregår på Klinik for Fodterapi, på mange hospitaler og plejehjem, og flere steder er der også mulighed for behandling i eget hjem.
 
Efter henvisning fra egen læge eller sygehusafdeling får diabetikere (sukkersyge) 60 % i tilskud fra den offentlige sygesikring til fodterapi hos en statsautoriseret fodterapeut. Til bøjlebehandling af nedgroede negle (ortonyxi) gives efter henvisning 50 % i tilskud til et begrænset antal behandlinger.
 
Pensionister kan ofte opnå kommunalt tilskud. Sygeforsikring danmark yder tilskud til fodbehandling, bøjlebehandling og indlægssåler.